För att denna webbsida ska fungera optimalt krävs det att JavaScript är installerat på Din dator. Här är instruktioner hur Du aktiverar JavaScript i Din webbläsare..

BLOGG

BLOGGA DIG TILL FLER KUNDER

Vem är sociala medier-strateg Anna Nilsson?

sociala medier-strateg

Vi tänkte att vi skulle berätta lite mer om personerna bakom Business Bloggers, kan kanske vara kul för er att lära känna oss lite bättre och får reda på vilka vi är för några typer. Först ut är sociala medier-strateg Anna Nilsson!

Före mitt liv som sociala medier-strateg

Jag har egentligen alltid jobbat, allt från att dela ut tidningar som 12-åring till telefonförsäljare som 14 och köksbiträde som 16. Jag har dessutom jobbat 13 senaste åren med marknadsföring och PR, både ”in house” och som egen. Det är kul med den kreativa biten och dessutom älskar jag att skriva.

Drev tidning som 10-åring

På mellanstadiet grundade jag ”Banantidningen”, där jag hade en egen redaktion. Minns inte hur ofta tidningen kom ut men den handlade om bananer (av någon anledning som jag inte heller minns nu). Jag var ganska uppfinningsrik som liten, jag tror det var därför många av mina klasskamrater ville leka med mig. Vi anordnade modeshower som vi filmade, lekte fotografer, modeller, fixade sångtävlingar och annat. Jag tappade mig själv lite som tonåring och hade lite tuffa år men idag kan jag känna igen mig så otroligt mycket i den som jag var som barn.

Började blogga för 8 år sedan

När bloggandet blev stort så skapade jag själv en blogg där jag skrev om privata saker, såsom resor och åsikter som jag hade. När jag för ca 6 år sedan hade tankar om att starta eget så började jag att blogga om de planerna och allt om min uppstart. Jag bloggade ganska mycket på den tiden och fick upp en följarskara. Min tanke var nämligen att när jag skulle starta min webshop (som var mitt första ”projekt” i mitt företag) så hade jag redan potentiella kunder genom bloggen. Något jag starkt kan rekommendera!

Utbildade mig till stylist

När jag hade drivit webshopen ett tag så drömde jag en natt att jag hjälpte människor att shoppa, när jag vaknade på morgonen så kändes den grejen så spännande, så jag började googla på utbildningar. Jag utbildade mig till stylist och började på så sätt utföra tjänster, främst mot privatpersoner. Jag brukar säga att jag hjälper människor att förstår att det räcker med små enkla medel att gå från snygg till ”wow”. Jag började också jobba som marknadsansvarig på ett modecommunity, samtidigt som jag anordnade en hel del event. Allt från skönhetsevent, till bloggmingel och annat. Både i Jönköping där jag bor och i Stockholm. Min blogg var min största marknadsföringskanal.

sociala medier-strateg

Startade Business Bloggers

Business Bloggers startade egentligen som ett event som vi hade hösten 2014, det var för bloggare som driver företag. Vi hade med ett antal större företag som ställde ut, föreläste och inspirerade bloggarna. Det var också mat, dryck, tävlingar och lyxiga goodiebags. Jag älskar att jobba med event, även om det är galet mycket jobb. Efter eventet fick vi förfrågningar från olika företag om vi kunde blogga åt dem, alltså sköta deras egna bloggar.

Eftersom både jag och min kollega är kreativa, älskar att skriva och älskar att hjälpa människor (företag) att utvecklas tyckte vi det var en perfekt idé. Dessutom så hade ju min blogg gett mig så mycket, varför inte hjälpa andra med samma sak? Detta utvecklades också med andra sociala medier, såsom Facebook, Instagram och Linkedin. Det går ju lite hand-i-hand. Först kallade jag mig bloggstrateg men nu passar det nästan bättre med sociala medier-strateg.

Idag hjälper vi alltså företag med att skriva texter, fixa med bilder, uppdatera och publicera deras blogg och övriga sociala medier löpande. Perfekt för de som inte kan, orkar eller hinner själva och för de som skulle behöva anställa någon men inte vill av olika anledningar.

Eventet anordnade vi även i år 2016 men i lite större skala och mer fokus på företagare som till utveckla sig inom sociala medier.

sociala medier-strateg

Det bästa med jobbet

Jag tycker fortfarande det är kul att styla människor, det är också en hel del kreativitet. Men med Business Bloggers får jag jobba med ännu flera delar såsom skrivandet och utvecklandet. Jag brinner oerhört mycket för företagande och att driva projekt. Det bästa med det hela är att få lära känna så många olika branscher, vi har alla möjliga kunder, allt ifrån advokatbyrå och redovisningskonsulter till ordningsexpert och webshop inom bröllopsdekorationer mfl. Kul att få vara kreativ och hitta unika lösningar för alla våra kunder, för att sedan se hur de utvecklas. Det är det bästa!

Sociala medier-strateg är det bästa jobbet!

/Anna

2016/08/02

« »